FORUM LASKAR ISLAM
welcome
Saat ini anda mengakses forum Laskar Islam sebagai tamu dimana anda tidak mempunyai akses penuh turut berdiskusi yang hanya diperuntukkan bagi member LI. Silahkan REGISTER dan langsung LOG IN untuk dapat mengakses forum ini sepenuhnya sebagai member.


@laskarislamcom

Terima Kasih
Salam Admin LI

asal-usul bumi

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

asal-usul bumi

Post by keroncong on Fri Jan 20, 2012 4:04 pm

Profesor Alfred Kroner berkata: ". . . bahwa beberapa pernyataan yang dibuat pada saat tidak dapat ditunjukkan, tetapi metode ilmiah modern sekarang pada poslsi yang membuktikan apa yang dikatakan Muhammad 1400 tahun yang lalu. "



Kami menghadirkan kepada Anda Profesor Alfred Kroner, salah satu ahli geologi terkenal dunia. Dia adalah ahli geologi dan Ketua Jurusan Geologi Institut Geosciences, Universitas Johannes Gutterburg, Mainz, Jerman. Kami bertemu dengannya dan menunjukkan beberapa ayat al-Quran dan Hadis Nabi Muhammad SAW Dia mempelajari dan memberikan komentarnya dan kemudian kami mendiskusikan hal ini bersamanya.

Profesor Kroner berkata: "Pikirkan tentang beberapa pertanyaan ini dan pikirkan Nabi Muhammad itu datang dari mana, dia datang dari suku Badui.2) Saya pikir, semuanya itu hampir tidak mungkin dia dapat mengetahui segala hal seperti asal-usul alam semesta secara umum, sebab ilmuwan baru dapat menentukan hal itu pada tabun-tahun terakhir dengan metode yang sangat rumit dan teknologi yang canggih untuk hal ini. "



Profesor Kroner memilih contoh dari al-Quran yang membuktikan kepadanya bahwa al-Quran tidak datang dari Nabi Muhammad SAW Contoh yang diambil Profesor Kroner ini adalah sebuah gambaran dari al­Quran yang membuktikan kenyataan bahwa alam semesta ini dimulai dalam satu kesatuan yang benar­benar ada. Allah Yang Maha Agung dan Maha Mulia berfiman:



"Dan apakah orang orang kafir itu tidak mengetahui bahwasanya langit dan bumi itu keduanya dahulu adalah suatu yang padu, kemudian Kami pisahkan antara keduanya. Dan dari air Kami jadikan segala sesuatu yang hidup. Maka mengapakah mereka tiada juga beriman?" (QS al-Anbiyaa : 30)



Arti "ratgan" pada ayat ini, sebagaimana Ibnu Abbas, mujahid dan yang lainnya berkata, Allah akan senang dengan semuanya akan mereka, langit dan bumi yang ditancapkan bersama atau paduan atau campuran yang bersama, kemudian mereka dipisahkan dari satu dengan yang lain. Profesor Kroner menggunakan hal ini sebagai contoh untuk membuktikan bahwa tidak ada manusia yang hidup pada masa Nabi Muhammad SAW yang dapat mengetahui hal ini.

Profesor Kroner menyatakan: "Seseorang yang tidak tahu sesuatu tentang fisika nuklir 1400 tahun yang lalu, saya pikir, tidak dapat dalam posisi ini untuk mengetahui dari pemikirannya sendiri untuk kejadtan bahwa bumi dan langit memiliki asal-usul yang sama atau beberapa pertanyaan yang lain yang kami diskusikan di sini."



Profesor Kroner, hal ini terlihat oleh kita, bahwa dia memiliki pembawaan yang bersifat mengelak. Sebagai contoh, kami menyatakannya untuk menggambarkan kondisi geologi Arab. Apakah Arab itu penuh dengan kebun buah-buahan dan sungai? Dia berkata: "Selarna zaman es dan telah diketahui lebih jauh bahwa gunung es yang terapung di kutub utara secara perlahan bergerak menuju ke selatan. Ketika gunung es kutub itu secara relatif mendekat ke Jazirah Arab, cuaca akan berubah dan negara Arab akan menjadi satu dari daerah yang paling hijau dan paling basah di dunia. Kami bertanya kepadanya: "Apakah Arab itu akan menjadi daratan yang dipenuhi dengan kebun buah-buahan dan sungai?" Dia menjawab: "Ya, hal ini adalah fakta ilmiah."

Hal ini mengherankan kami, dan kami heran bagaimana dia membuat pernyataan ini sebagai fakta ilmiah padahal hal ini berhubungan dengan masa depan dan kami bertanya: "Mengapa?" Dia menjawab: "Sebab zaman es pada dasarnya telah dimulai. Dan kita dapat melihat es yang bergerak sangat perlahan, sekali lagi, dari kutub Utara menuju ke selatan. Pada kenyataannya, es di kutub sekarang mendekati Jazirah Arab secara perlahan. Kita dapat melihat tanda es ini dari badai salju yang menyerang bagian utara Eropa dan Amerika setiap musim dingin. Para ilmuwan telah melihat tanda-tanda lain dan informasi yang menunjukkan dimulainya zaman es. Inilah fakta ilmiah. "

Kami mengatakan kepadanya: “Apakah yang baru saja Anda sebutkan itu hanya diketahui ilmuwan setelah penelitian yang lama dan dengan bantuan peralatan tertentu. Tetapi kami telah mendapatkan yang Anda sebutkan itu dari Nabi Muhammad SAW 1400 tahun yang lalu. Beliau bersabda di dalam hadisnya yang diteruskan di dalam Shahih Muslim.

"Hari kiamat itu tidak akan datang kepada kita sampai daratan Arab itu sekali lagi akan menjadi padang rumput dan dipenuhi dengan sungai. "

Pada pokok persoalan ini kami bertanya kepada Profesor Kroner: "Siapa yang mengajarkan Nabi Muhammad SAW bahwa daratan Arab itu sekali lagi akan dipenuhi dengan kebun buah-buahan dan sungai?" Dia langsung menjawab: "Bangsa Romawi". Hal ini mengingatkan kami akan kemampuan Profesor Kroner untuk mengelak. Kami bertanya kepadanya pertanyaan lain: "Akan tetapi siapa yang memberitahukan Nabi Muhammad SAW bahwa daratan Arab sekali lagi akan menjadi padang rumput dan dipenuhi dengan sungai?" Prof Kroner menjadi mengelak jika malu, akan tetapi sewaktu atau pada saat dia dihadapkan dengan kebenaran, dia cukup berani untuk menyatakan pendapatnya secara blak-blakan dan dengan demikian dia menjawab: Ia dapat mengetahuinya hanya melaui petunjuk dari yang di atas.

Akhirnya, setelah kami berbicara dengannya, dia membuat komentar sebagai berikut:



“Jika Anda menggabungkan semua ini dan menggabungkan semua pernyataan itu maka di dalam al-Quran juga ada ayat yang berhubungan dengan bumi dan formasi dari bumi dan ilmu pengetahuan secara umum, Anda dapat mengatakan secara mendasar bahwa pernyataan itu dibuat dalam beberapa cara yang benar. Mereka sekarang dapat ditegaskan dengan metode ilmiah dan pada cara yang dapat Anda katakan bahwa al-Quran adalah buku teks ilmu pengetahuan yang simpel dan sederhana untuk orang yang sederhana. Pernyataan itu dibuat pada saat atau zaman yang tidak dapat dibuktikan dengan metode modern secara ilmiah yang sekarang pada posisi yang dapat ditunjukkan dengan apa yang dikatakan Nabi Muhammad 1400 tahun yang lalu."



Allah berfirman:



"Al-Quran ini tidak lain hanyalah peringatan bagi semesta alam. Dan sesungguhnya kamu akan mengetahui (kebenaran) berita al-Quran setelah beberapa waktu lagi. "

(QS Shaad : 87-88)







2). Muhammad tidak dilahirkan dari Suku badui, tetapi dilahirkan dari suku perkotaan. yaitu Bani Hasyim.

avatar
keroncong
KAPTEN
KAPTEN

Male
Age : 64
Posts : 4535
Kepercayaan : Islam
Location : di rumah saya
Join date : 09.11.11
Reputation : 67

Kembali Ke Atas Go down

Re: asal-usul bumi

Post by SEGOROWEDI on Tue Jan 24, 2012 2:17 pm

ichreza wrote:
"Dan apakah orang orang kafir itu tidak mengetahui bahwasanya langit dan bumi itu keduanya dahulu adalah suatu yang padu, kemudian Kami pisahkan antara keduanya. Dan dari air Kami jadikan segala sesuatu yang hidup. Maka mengapakah mereka tiada juga beriman?" (QS al-Anbiyaa : 30)


- ketika langit dan bumi masih padu, disebut (benda) apa?
- mahluk hidup dari H2O, tolong jelaskan secara biokimiawi dan fisiologi!

SEGOROWEDI
BRIGADIR JENDERAL
BRIGADIR JENDERAL

Posts : 43894
Kepercayaan : Protestan
Join date : 12.11.11
Reputation : 124

Kembali Ke Atas Go down

Re: asal-usul bumi

Post by Admin on Tue Jan 24, 2012 3:32 pm

@SEGOROWEDI wrote:
ichreza wrote:
"Dan apakah orang orang kafir itu tidak mengetahui bahwasanya langit dan bumi itu keduanya dahulu adalah suatu yang padu, kemudian Kami pisahkan antara keduanya. Dan dari air Kami jadikan segala sesuatu yang hidup. Maka mengapakah mereka tiada juga beriman?" (QS al-Anbiyaa : 30)


- ketika langit dan bumi masih padu, disebut (benda) apa?

Disebut 'gumpalan asap' (yaitu komposisi gas yang sangat rapat dan tak tembus pandang, The First Three Minutes, a Modern View of the Origin of the Universe, Weinberg, hal. 94-105.)
Allah telah berfirman di dalam Al Qur'an:

ثُمَّ اسْتَوَىٰ إِلَى السَّمَاءِ وَهِيَ دُخَانٌ

Kemudian Dia menuju kepada penciptaan langit dan langit itu masih merupakan asap,... (Al Fushshiilat, 41: 11)


@SEGOROWEDI wrote:- mahluk hidup dari H2O, tolong jelaskan secara biokimiawi dan fisiologi!
Maksudnya airlah yang menjadi penyebab bagi seluruh kehidupan baik manusia, hewan, maupun tumbuh-tumbuhan.
Namun mengapalah orang-orang kafir tiada juga beriman terhadap keesaan Allah..??
avatar
Admin
Administrator
Administrator

Male
Posts : 1099
Kepercayaan : Islam
Location : Tanah Melayu
Join date : 03.08.11
Reputation : 56

http://www.laskarislam.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: asal-usul bumi

Post by SEGOROWEDI on Tue Jan 24, 2012 3:43 pm

@Admin wrote:Disebut 'gumpalan asap' (yaitu komposisi gas yang sangat rapat dan tak tembus pandang, The First Three Minutes, a Modern View of the Origin of the Universe, Weinberg, hal. 94-105.)

Allah telah berfirman di dalam Al Qur'an:
ثُمَّ اسْتَوَىٰ إِلَى السَّمَاءِ وَهِيَ دُخَانٌ
Kemudian Dia menuju kepada penciptaan langit dan langit itu masih merupakan asap,... (Al Fushshiilat, 41: 11)

lho..
yang berupa asap itu langit atau bumi dan langit ketika masih padu?

'gumpalan asap' di weinberg adalah teori terbentuknya sistem tata-surya
bukan (hanya) bumi

@Admin wrote:Maksudnya airlah yang menjadi penyebab bagi seluruh kehidupan baik manusia, hewan, maupun tumbuh-tumbuhan.
Namun mengapalah orang-orang kafir tiada juga beriman terhadap keesaan Allah..??

maksudnya 'penyebab' itu gimana?

SEGOROWEDI
BRIGADIR JENDERAL
BRIGADIR JENDERAL

Posts : 43894
Kepercayaan : Protestan
Join date : 12.11.11
Reputation : 124

Kembali Ke Atas Go down

Re: asal-usul bumi

Post by Admin on Tue Jan 24, 2012 4:19 pm

@SEGOROWEDI wrote:
@Admin wrote:Disebut 'gumpalan asap' (yaitu komposisi gas yang sangat rapat dan tak tembus pandang, The First Three Minutes, a Modern View of the Origin of the Universe, Weinberg, hal. 94-105.)

Allah telah berfirman di dalam Al Qur'an:
ثُمَّ اسْتَوَىٰ إِلَى السَّمَاءِ وَهِيَ دُخَانٌ
Kemudian Dia menuju kepada penciptaan langit dan langit itu masih merupakan asap,... (Al Fushshiilat, 41: 11)

lho..
yang berupa asap itu langit atau bumi dan langit ketika masih padu?

'gumpalan asap' di weinberg adalah teori terbentuknya sistem tata-surya
bukan (hanya) bumi

Weinberg dalam bukunya "The First Three Minutes, a Modern View of the Origin of the Universe", hal. 94-105 menyatakan:
Ilmu pengetahuan moderen dan astronomi berdasarkan pengamatan maupun teori dengan jelas menunjukkan bahwa alam semesta awalnya berupa GUMPALAN ASAP (yaitu komposisi gas yang sangat rapat dan tak tembus pandang).
Para ilmuwan sekarang dapat melihat pembentukan bintang-bintang baru dari peninggalan GUMPALAN ASAP semacam itu.
(Gambar dan penjelasan dapat anda temukan di "The Space Atlas, Heather dan Henbest", hal. 50)

Bukankah sesuai dengan Firman Allah SWT berikut..
Allah telah berfirman di dalam Al Qur'an:

ثُمَّ اسْتَوَىٰ إِلَى السَّمَاءِ وَهِيَ دُخَانٌ

Kemudian Dia menuju kepada penciptaan langit dan langit itu masih merupakan asap,... (Al Fushshiilat, 41: 11)

Karena bumi, matahari, bulan, bintang, planet, galaksi dan lain-lain, terbentuk dari gumpalan asap' yang sama, maka dapat ditarik kesimpulan bahwa matahari dan bumi dahulu merupakan satu kesatuan. Kemudian mereka berpisah dan terbentuk dari 'asap' yang homogen ini. Allah telah berfirman:

أَوَلَمْ يَرَ الَّذِينَ كَفَرُوا أَنَّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ كَانَتَا رَتْقًا فَفَتَقْنَاهُمَا

Dan apakah orang-orang yang kafir tidak mengetahui bahwasanya langit dan bumi itu keduanya dahulu adalah suatu yang padu, kemudian Kami pisahkan antara keduanya. (Al Anbiya, 21:30)
@SEGOROWEDI wrote:
@Admin wrote:Maksudnya airlah yang menjadi penyebab bagi seluruh kehidupan baik manusia, hewan, maupun tumbuh-tumbuhan.
Namun mengapalah orang-orang kafir tiada juga beriman terhadap keesaan Allah..??

maksudnya 'penyebab' itu gimana?
anda hidup juga karena adanya air, kan..??
itu maksud dari kata "penyebab" diatas...
avatar
Admin
Administrator
Administrator

Male
Posts : 1099
Kepercayaan : Islam
Location : Tanah Melayu
Join date : 03.08.11
Reputation : 56

http://www.laskarislam.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: asal-usul bumi

Post by Jagona on Thu Jan 26, 2012 7:59 pm

Dalam paririmbon aku QS. 41;11 diterjemahkan sebagai berikut :
QS. 41;11 : Kemudian DIA selesaikan kepada Tatasurya dan dia berupa gumpalan api, lalu DIA katakan padanya dan pada Bumi : "Datanglah secara patuh atau dalam terpaksa". Keduanya berkata : "Kami datang secara patuh".
nice info
Kayanya tidak bisa disimpulkan bahwa Matahari dan Bumi dulunya merupakan satu kesatuan

Jagona
KAPTEN
KAPTEN

Male
Age : 71
Posts : 4039
Kepercayaan : Islam
Location : Banten
Join date : 08.01.12
Reputation : 18

Kembali Ke Atas Go down

Re: asal-usul bumi

Post by islam pasti jaya on Thu Jan 26, 2012 8:10 pm

@Jagona wrote:Dalam paririmbon aku QS. 41;11 diterjemahkan sebagai berikut :
QS. 41;11 : Kemudian DIA selesaikan kepada Tatasurya dan dia berupa gumpalan api, lalu DIA katakan padanya dan pada Bumi : "Datanglah secara patuh atau dalam terpaksa". Keduanya berkata : "Kami datang secara patuh".
nice info
Kayanya tidak bisa disimpulkan bahwa Matahari dan Bumi dulunya merupakan satu kesatuan

hmm, apakah Allah berkata kepada bumi dalam wujud planet bumi atau Allah berkata kepada semacam roh (atauapalah) Bumi??

islam pasti jaya
SERSAN MAYOR
SERSAN MAYOR

Male
Posts : 354
Kepercayaan : Islam
Join date : 16.01.12
Reputation : 16

Kembali Ke Atas Go down

Re: asal-usul bumi

Post by Jagona on Sat Jan 28, 2012 9:38 am

Kita perlu memahami, meskipun dalam ayat Alquran dikatakan ALLAH berkata, jangan disamakan dengan manusia berkata. Kita tidak akan pernah mampu mengetahui bagaimana ALLAH berkata.
:gatot:

Jagona
KAPTEN
KAPTEN

Male
Age : 71
Posts : 4039
Kepercayaan : Islam
Location : Banten
Join date : 08.01.12
Reputation : 18

Kembali Ke Atas Go down

Re: asal-usul bumi

Post by SEGOROWEDI on Mon Jan 30, 2012 8:41 am

@Admin wrote:Karena bumi, matahari, bulan, bintang, planet, galaksi dan lain-lain, terbentuk dari gumpalan asap' yang sama, maka dapat ditarik kesimpulan bahwa matahari dan bumi dahulu merupakan satu kesatuan. Kemudian mereka berpisah dan terbentuk dari 'asap' yang homogen ini. Allah telah berfirman:

langit yang dibilang berpadu dengan bumi, dikemanain?
kok tiba-tiba bicara matahari

@Admin wrote:Dan apakah orang-orang yang kafir tidak mengetahui bahwasanya langit dan bumi itu keduanya dahulu adalah suatu yang padu, kemudian Kami pisahkan antara keduanya. (Al Anbiya, 21:30)

yang padu sebagai asap adalah planet-planet dalam sistem tata-surya di langit
bukan panet-planet tersebut dengan langit, apalagi cuman bumi dengan langit
kesalahan fatal

@Admin wrote:anda hidup juga karena adanya air, kan..??
itu maksud dari kata "penyebab" diatas...

penyebab = butuh?
padahal tulisannya seperti ini:
Dan dari air Kami jadikan segala sesuatu yang hidup.

SEGOROWEDI
BRIGADIR JENDERAL
BRIGADIR JENDERAL

Posts : 43894
Kepercayaan : Protestan
Join date : 12.11.11
Reputation : 124

Kembali Ke Atas Go down

Re: asal-usul bumi

Post by SEGOROWEDI on Mon Jan 30, 2012 8:48 am

@Jagona wrote:Dalam paririmbon aku QS. 41;11 diterjemahkan sebagai berikut :
QS. 41;11 : Kemudian DIA selesaikan kepada Tatasurya dan dia berupa gumpalan api, lalu DIA katakan padanya dan pada Bumi : "Datanglah secara patuh atau dalam terpaksa". Keduanya berkata : "Kami datang secara patuh".

nice info
Kayanya tidak bisa disimpulkan bahwa Matahari dan Bumi dulunya merupakan satu kesatuan

tatsurya = gumpalan api? apa-apaan itu..
lalu matahari dan bumi, diajak ngobrol
kek dongeng anak-anak


SEGOROWEDI
BRIGADIR JENDERAL
BRIGADIR JENDERAL

Posts : 43894
Kepercayaan : Protestan
Join date : 12.11.11
Reputation : 124

Kembali Ke Atas Go down

Re: asal-usul bumi

Post by Jagona on Tue Jan 31, 2012 10:30 am

@SEGOROWEDI wrote:
@Jagona wrote:Dalam paririmbon aku QS. 41;11 diterjemahkan sebagai berikut :
QS. 41;11 : Kemudian DIA selesaikan kepada Tatasurya dan dia berupa gumpalan api, lalu DIA katakan padanya dan pada Bumi : "Datanglah secara patuh atau dalam terpaksa". Keduanya berkata : "Kami datang secara patuh".

nice info
Kayanya tidak bisa disimpulkan bahwa Matahari dan Bumi dulunya merupakan satu kesatuan

tatsurya = gumpalan api? apa-apaan itu..
lalu matahari dan bumi, diajak ngobrol
kek dongeng anak-anak


Mas Segoro, kita kan lagi bicara asal usul Bumi. Barangkali dalam paririmbon Mas tidak ketemu bagaimana Tuhan Mas menciptakan Bumi. Ini aku bantu ................ Ini bukan dongeng looo Mas........

Ayat di atas adalah gambaran awal dari penciptaan alam semesta, bahwa tatasurya kita ini baru berbentuk gumpalan api ..................... tunggu 2000 tahun baru berbentuk globe-globe.

Yang ngobrol siapa ..... ?. ALLAH memerintahkan pada tata surya dan Bumi..........
Mas itu bukan ngobrol ...........

:gatot:

Jagona
KAPTEN
KAPTEN

Male
Age : 71
Posts : 4039
Kepercayaan : Islam
Location : Banten
Join date : 08.01.12
Reputation : 18

Kembali Ke Atas Go down

Re: asal-usul bumi

Post by SEGOROWEDI on Tue Jan 31, 2012 3:41 pm

@Jagona wrote:Mas Segoro, kita kan lagi bicara asal usul Bumi. Barangkali dalam paririmbon Mas tidak ketemu bagaimana Tuhan Mas menciptakan Bumi. Ini aku bantu ................ Ini bukan dongeng looo Mas........

Ayat di atas adalah gambaran awal dari penciptaan alam semesta, bahwa tatasurya kita ini baru berbentuk gumpalan api ..................... tunggu 2000 tahun baru berbentuk globe-globe.

Yang ngobrol siapa ..... ?. ALLAH memerintahkan pada tata surya dan Bumi..........
Mas itu bukan ngobrol ...........

:gatot:

alam semesta dari honkong..
lha wong cuma cerita langit dan bumi, katanya awalnya padu berupa asap
padahal teori terbentuknya sistem tata surya, yang tadinya asap adalah sistem itu sendiri
bukan bumi dengan langit, justeru asap itu ada di langit b

SEGOROWEDI
BRIGADIR JENDERAL
BRIGADIR JENDERAL

Posts : 43894
Kepercayaan : Protestan
Join date : 12.11.11
Reputation : 124

Kembali Ke Atas Go down

Re: asal-usul bumi

Post by Jagona on Thu Feb 02, 2012 11:10 am

@SEGOROWEDI wrote:
@Jagona wrote:Mas Segoro, kita kan lagi bicara asal usul Bumi. Barangkali dalam paririmbon Mas tidak ketemu bagaimana Tuhan Mas menciptakan Bumi. Ini aku bantu ................ Ini bukan dongeng looo Mas........

Ayat di atas adalah gambaran awal dari penciptaan alam semesta, bahwa tatasurya kita ini baru berbentuk gumpalan api ..................... tunggu 2000 tahun baru berbentuk globe-globe.

Yang ngobrol siapa ..... ?. ALLAH memerintahkan pada tata surya dan Bumi..........
Mas itu bukan ngobrol ...........

:gatot:

alam semesta dari honkong..
lha wong cuma cerita langit dan bumi, katanya awalnya padu berupa asap
padahal teori terbentuknya sistem tata surya, yang tadinya asap adalah sistem itu sendiri
bukan bumi dengan langit, justeru asap itu ada di langit b

WWWWWaaaahhhhhhhhhh............ Hebat dong hongkong punya pabrik alam semesta.

trus ............. sistem mengahsilkan asap ....... kaya kendaraan aja

ehmm ehmm ehmm ehmm ehmm ehmm ehmm

Jagona
KAPTEN
KAPTEN

Male
Age : 71
Posts : 4039
Kepercayaan : Islam
Location : Banten
Join date : 08.01.12
Reputation : 18

Kembali Ke Atas Go down

Re: asal-usul bumi

Post by SEGOROWEDI on Thu Feb 02, 2012 3:48 pm

menurut teori..
yang padu itu bukan langit dan bumi, melainkan tata-surya itu sendiri sebelum big bang (berupa gumpalan 'asap'), gumpalan yang berada di langit

maka asbun
kalau bikin statemen langit dan bumi dahulu padu

SEGOROWEDI
BRIGADIR JENDERAL
BRIGADIR JENDERAL

Posts : 43894
Kepercayaan : Protestan
Join date : 12.11.11
Reputation : 124

Kembali Ke Atas Go down

Re: asal-usul bumi

Post by Jagona on Sat Feb 04, 2012 1:38 pm

@SEGOROWEDI wrote:menurut teori..
yang padu itu bukan langit dan bumi, melainkan tata-surya itu sendiri sebelum big bang (berupa gumpalan 'asap'), gumpalan yang berada di langit

maka asbun
kalau bikin statemen langit dan bumi dahulu padu

Pasti Wa Segoro pasti belum baca TEORI BIG BANG

Kalo udah pernah baca, pasti tidak akan menuliskan bahwa : "yang padu itu bukan langit dan bumi, melainkan tata-surya itu sendiri sebelum big bang (berupa gumpalan 'asap'), gumpalan yang berada di langit".
Kata teori (Big Bang) itu bahwa Alam semesta berasal dari ledakan Atom Raksasa .......

Gitu katanya Wa :gatot: :gatot: :gatot:

Jagona
KAPTEN
KAPTEN

Male
Age : 71
Posts : 4039
Kepercayaan : Islam
Location : Banten
Join date : 08.01.12
Reputation : 18

Kembali Ke Atas Go down

Re: asal-usul bumi

Post by SEGOROWEDI on Sat Feb 04, 2012 1:47 pm

big bang itu teori terbentuknya sistem tata-surya
yaitu matahari dan planet-planet (termasuk bumi)
yang awalnya berupa gumpalan 'asap' itu mereka
bukan bumi dan langit

SEGOROWEDI
BRIGADIR JENDERAL
BRIGADIR JENDERAL

Posts : 43894
Kepercayaan : Protestan
Join date : 12.11.11
Reputation : 124

Kembali Ke Atas Go down

Re: asal-usul bumi

Post by Jagona on Sat Feb 04, 2012 4:55 pm

@SEGOROWEDI wrote:big bang itu teori terbentuknya sistem tata-surya
yaitu matahari dan planet-planet (termasuk bumi)
yang awalnya berupa gumpalan 'asap' itu mereka
bukan bumi dan langit

Wa, kata Edwin Huble, bahwa semesta raya ini berasal dari ledakan atom raksasa, dan pecahannya berupa galaxy-galaxy bergerak ke segala arah tanpa ujung. Masing-masingnya semakin berjauhan sebanding dengan perbedaan arah dari setiap galaxy itu. Teori ini dikenal dengan 'teori expanding', dan teori ini tidak bicara 'sistem tatasurya' atau galaxy tetapi bicara soal 'terbentuknya alam semesta'.

nice info nice info nice info

Jagona
KAPTEN
KAPTEN

Male
Age : 71
Posts : 4039
Kepercayaan : Islam
Location : Banten
Join date : 08.01.12
Reputation : 18

Kembali Ke Atas Go down

Re: asal-usul bumi

Post by SEGOROWEDI on Sun Feb 05, 2012 7:13 pm

Teori Dentuman Besar / Big Bang

“ Seluruh materi dan energi dalam alam semesta pernah bersatu membentuk sebuah bola raksasa. Kemudian bola raksasa ini meledak sehingga seluruh materi mengembang karena pengaruh energi ledakan yang sangat besar.”

Tahapan terjadinya Dentuman Besar :

1) Segera setelah terjadi dentuman besar, alam semesta mengembang dengan cepat hingga kira-kira 2000 kali matahari.

2) Sebelum berusia satu detik, semua partikel hadir dalam keseimbangan. Satu detik setelah dentuman, alam semesta membentuk partikel-partikel dasar, yaitu elektron, proton, neutron, dan neutrino pada suhu 10 miliar kelvin.

3) Kira-kira 500 ribu tahun setelah terjadi ledakan, lambat laun alam semesta menjadi dingin hingga mencapai suhu 3000K. Partikel-partikel dasar membentuk benih kehidupan alam semesta.

4) Gas hidrogen dan helium membentuk kelompok-kelompok gas rapat yang tak teratur. Dalam kelompok-kelompok tersebut mulai terbentuk protogalaksi.

5) Antar satu dan dua miliar tahun setelah terjadinya dentuman besar, protogalaksi-protogalaksi melahirkan bintang-bintang yang lambat laun berkembang menjadi raksasa merah dan supernova yang merupakan bahan baku kelahiran bintang-bintang baru dalam galaksi.

6) Satu di antara miliaran galaksi ytang terbentuk adalah galaksi Bimasakti. Di dalam galaksi ini terdapat tata surya kita, dengan matahri adalah bintang yang terdekat dengan bumi.

maka bodoh sekali kalau bilang langit dan bumi dulunya padu

SEGOROWEDI
BRIGADIR JENDERAL
BRIGADIR JENDERAL

Posts : 43894
Kepercayaan : Protestan
Join date : 12.11.11
Reputation : 124

Kembali Ke Atas Go down

Re: asal-usul bumi

Post by keroncong on Mon Mar 05, 2012 8:27 am

Human existence is possible because the constants of physics and the parameters for the universe and from planet Earth lie within certain highly restricted ranges. John Wheeler and others interpret these amazing "coincidences" as proof that human existence somehow determines the design of the universe. Drawing an illogical parallel with delayed-choice experiments in quantum mechanics, they say that observations by humans influence the design of the universe, not only now, but back to the beginning. Such versions of what is called the "anthropic principle" reflect current philosophical and religious leanings toward the deification of humans. They produce no evidence to support the notion that humanity's present acts can influence past events. Furthermore, their analogies with quantum mechanics break down on this point. The "coincidental" values of the constants of physics and the parameters of the universe point, rather, to a designer who transcends the dimensions and limits of the physical universe.
cosmic connection

Now that the limits and parameters of the universe can be calculated, and some even directly measured, astronomers and physicists have begun to recognize a connection between these limits and parameters and the existence of life. It is impossible to imagine a universe containing life in which any one of the fundamental constants of physics or any one of the fundamental parameters of the universe is different, even slightly so, in one way or another.

From this recognition arises the anthropic principle--everything about the universe tends toward humans, toward making life possible and sustaining it. The first popularizer of the principle, American physicist John Wheeler, describes it in this way, "A life-giving factor lies at the centre of the whole machinery and design of the world."1

Of course, design in the natural world has been acknowledged since the beginning of recorded history. Divine design is the message of each of the several hundred creation accounts that form the basis of the world's religions. 2, 3 The idea that the natural world was designed especially for humanity is the very bedrock of the Greek, as well as of the Judeo-Christian world-view. Western philosophers of the post-Roman era went so far as to formalize a discipline called teleology--the study of the evidence for overall design and purpose in nature. Teleology attracted such luminaries as Augustine, Malmonides, Aquinas, Newton, and Paley, all of whom gave it much of their life's work.
Dirac and Dicke's Coincidences

One of the first to recognize that design may also apply to the gross features of the universe was American physicist Robert Dicke. In 1961 he noted that life is possible in the universe only because of the special relationships among certain cosmological parameters4 (relationships researched by British physicist Paul Dirac twenty-four years earlier5).

Dirac noted that the number of baryons (protons plus neutrons) in the universe is the square of the gravitational constant as well as the square of the age of the universe (both expressed as dimensionless numbers). Dicke discerned that with a slight change in either of these relationships life could not exist. Stars of the right type for sustaining life supportable planets only can occur during a certain range of ages for the universe. Similarly, stars of the right type only can form for a narrow range of values of the gravitational constant.
The Universe as a Fit Habitat

In recent years these and other parameters for the universe have been more sharply defined and analyzed. Now, nearly two dozen coincidences evincing design have been acknowledged:

1. The gravitational coupling constant--i.e., the force of gravity, determines what kinds of stars are possible in the universe. If the gravitational force were slightly stronger, star formation would proceed more efficiently and all stars would be more massive than our sun by at least 1.4 times. These large stars are important in that they alone manufacture elements heavier than iron, and they alone disperse elements heavier than beryllium to the interstellar medium. Such elements are essential for the formation of planets as well as of living things in any form. However, these stars burn too rapidly and too unevenly to maintain life-supporting conditions on surrounding planets. Stars as small as our sun are necessary for that.

On the other hand, if the gravitational force were slightly weaker, all stars would have less than 0.8 times the mass of the sun. Though such stars burn long and evenly enough to maintain life-supporting planets, no heavy elements essential for building such planets or life would exist.

2. The strong nuclear force coupling constant holds together the particles in the nucleus of an atom. If the strong nuclear force were slightly weaker, multi-proton nuclei would not hold together. Hydrogen would be the only element in the universe.

If this force were slightly stronger, not only would hydrogen be rare in the universe, but also the supply of the various life-essential elements heavier than iron (elements resulting from the fission of very heavy elements) would be insufficient. Either way, life would be impossible.a

3. The weak nuclear force coupling constant affects the behavior of leptons. Leptons form a whole class of elementary particles (e.g., neutrinos, electrons, and photons) that do not participate in strong nuclear reactions. The most familiar weak interaction effect is radioactivity, in particular, the beta decay reaction:

neutron » proton + electron + neutrino.

The availability of neutrons as the universe cools through temperatures appropriate for nuclear fusion determines the amount of helium produced during the first few minutes of the big bang. If the weak nuclear force coupling constant were slightly larger, neutrons would decay more readily, and therefore would be less available. Hence, little or no helium would be produced from the big bang. Without the necessary helium, heavy elements sufficient for the constructing of life would not be made by the nuclear furnaces inside stars. On the other hand, if this constant were slightly smaller, the big bang would burn most or all of the hydrogen into helium, with a subsequent over-abundance of heavy elements made by stars, and again life would not be possible.

A second, possibly more delicate, balance occurs for supernovae. It appears that an outward surge of neutrinos determines whether or not a supernova is able to eject its heavy elements into outer space. If the weak nuclear force coupling constant were slightly larger, neutrinos would pass through a supernova's envelope without disturbing it. Hence, the heavy elements produced by the supernova would remain in the core. If the constant were slightly smaller, the neutrinos would not be capable of blowing away the envelope. Again, the heavy elements essential for life would remain trapped forever within the cores of supernovae.

4. The electromagnetic coupling constant binds electrons to protons in atoms. The characteristics of the orbits of electrons about atoms determines to what degree atoms will bond together to form molecules. If the electromagnetic coupling constant were slightly smaller, no electrons would be held in orbits about nuclei. If it were slightly larger, an atom could not "share" an electron orbit with other atoms. Either way, molecules, and hence life, would be impossible.

5. The ratio of electron to proton mass also determines the characteristics of the orbits of electrons about nuclei. A proton is 1,836 times more massive than an electron. If the electron to proton mass ratio were slightly larger or slightly smaller, again, molecules would not form, and life would be impossible.

6. The age of the universe governs what kinds of stars exist. It takes about three billion years for the first stars to form. It takes another ten or twelve billion years for supernovae to spew out enough heavy elements to make possible stars like our sun, stars capable of spawning rocky planets. Yet another few billion years is necessary for solar-type stars to stabilize sufficiently to support advanced life on any of its planets. Hence, if the universe were just a couple of billion years younger, no environment suitable for life would exist. However, if the universe were about ten (or more) billion years older than it is, there would be no solar-type stars in a stable burning phase in the right part of a galaxy. In other words, the window of time during which life is possible in the universe is relatively narrow.

7. The expansion rate of the universe determines what kinds of stars, if any, form in the universe. If the rate of expansion were slightly less, the whole universe would have recollapsed before any solar-type stars could have settled into a stable burning phase. If the universe were expanding slightly more rapidly, no galaxies (and hence no stars) would condense from the general expansion. How critical is this expansion rate? According to Alan Guth,6 it must be fine-tuned to an accuracy of one part in l0 ^ 55 . Guth, however, suggests that his inflationary model, given certain values for the four fundamental forces of physics, may provide a natural explanation for the critical expansion rate.

8. The entropy level of the universe affects the condensation of massive systems. The universe contains 100,000,000 photons for every baryon. This makes the universe extremely entropic, i.e., a very efficient radiator and a very poor engine. If the entropy level for the universe were slightly larger, no galactic systems would form (and therefore no stars). If the entropy level were slightly smaller, the galactic systems that formed would effectively trap radiation and prevent any fragmentation of the systems into stars. Either way the universe would be devoid of stars and, thus, of life. (Some models for the universe relate this coincidence to a dependence of entropy upon the gravitational coupling constant.7,8)

9. The mass of the universe (actually mass + energy, since E = mc 2) determines how much nuclear burning takes place as the universe cools from the hot big bang. If the mass were slightly larger, too much deuterium (hydrogen atoms with nuclei containing both a proton and a neutron) would form during the cooling of the big bang. Deuterium is a powerful catalyst for subsequent nuclear burning in stars. This extra deuterium would cause stars to burn much too rapidly to sustain life on any possible planet.

On the other hand, if the mass of the universe were slightly smaller, no helium would be generated during the cooling of the big bang. Without helium, stars cannot produce the heavy elements necessary for life. Thus, we see a reason the universe is as big as it is. If it were any smaller (or larger), not even one planet like the earth would be possible.

10. The uniformity of the universe determines its stellar components. Our universe has a high degree of uniformity. Such uniformity is considered to arise most probably from a brief period of inflationary expansion near the time of the origin of the universe. If the inflation (or some other mechanism) had not smoothed the universe to the degree we see, the universe would have developed into a plethora of black holes separated by virtually empty space.

On the other hand, if the universe were smoothed beyond this degree, stars, star clusters, and galaxies may never have formed at all. Either way, the resultant universe would be incapable of supporting life.

11. The stability of the proton affects the quantity of matter in the universe and also the radiation level as it pertains to higher life forms. Each proton contains three quarks. Through the agency of other particles (called bosons) quarks decay into antiquarks, pions, and positive electrons. Currently in our universe this decay process occurs on the average of only once per proton per 10 ^ 32 years.b If that rate were greater, the biological consequences for large animals and man would be catastrophic, for the proton decays would deliver lethal doses of radiation.

On the other hand, if the proton were more stable (less easily formed and less likely to decay), less matter would have emerged from events occurring in the first split second of the universe's existence. There would be insufficient matter in the universe for life to be possible.

12. The fine structure constants relate directly to each of the four fundamental forces of physics (gravitational, electromagnetic, strong nuclear, and weak nuclear). Compared to the coupling constants, the fine structure constants typically yield stricter design constraints for the universe. For example, the electromagnetic fine structure constant affects the opacity of stellar material. (Opacity is the degree to which a material permits radiant energy to pass through). In star formation, gravity pulls material together while thermal motions tend to pull it apart. An increase in the opacity of this material will limit the effect of thermal motions. Hence, smaller clumps of material will be able to overcome the resistance of the thermal motions. lf the electromagnetic fine structure constant were slightly larger, all stars would be less than 0.7 times the mass of the sun. If the electromagnetic fine structure constant were slightly smaller, all stars would be more than 1.8 times the mass of the sun.

13. The velocity of light can be expressed in a variety of ways as a function of any one of the fundamental forces of physics or as a function of one of the fine structure constants. Hence, in the case of this constant, too, the slightest change, up or down, would negate any possibility for life in the universe.

14. The 8Be, 12C, and 16O nuclear energy levels affect the manufacture and abundances of elements essential to life. Atomic nuclei exist in various discrete energy levels. A transition from one level to another occurs through the emission or capture of a photon that possesses precisely the energy difference between the two levels. The first coincidence here is that 5Be decays in just 10 -15 seconds. Because 8Be is so highly unstable, it slows down the fusion process. If it were more stable, fusion of heavier elements would proceed so readily that catastrophic stellar explosions would result. Such explosions would prevent the formation of many heavy elements essential for life. On the other hand, if 8Be were even more unstable, element production beyond 8Be would not occur.

The second coincidence is that 12C happens to have a nuclear energy level very slightly above the sum of the energy levels for 8Be and 4He. Anything other than this precise nuclear energy level for 12C would guarantee insufficient carbon production for life.

The third coincidence is that 16O has exactly the right nuclear energy level either to prevent all the carbon from turning into oxygen or to facilitate sufficient production of 16O for life. Fred Hoyle, who discovered these coincidences in 1953, concluded that "a superintellect has monkeyed with physics, as well as with chemistry and biology."10

15. The distance between stars affects the orbits and even the existence of planets. The average distance between stars in our part of the galaxy is about 30 trillion miles. If this distance were slightly smaller, the gravitational interaction between stars would be so strong as to destabilize planetary orbits. This destabilization would create extreme temperature variations on the planet. If this distance were slightly larger, the heavy element debris thrown out by supernovae would be so thinly distributed that rocky planets like earth would never form. The average distance between stars is just right to make possible a planetary system such as our own.

16. The rate of luminosity increase for stars affects the temperature conditions on surrounding planets. Small stars, like the sun, settle into a stable burning phase once the hydrogen fusion process ignites within their core. However, during this stable burning phase such stars undergo a very gradual increase in their luminosity. This gradual increase is perfectly suitable for the gradual introduction of life forms, in a sequence from primitive to advanced, upon a planet. If the rate of increase were slightly greater, a runaway green house effect c would be felt sometime between the introduction of the primitive and the introduction of the advanced life forms. If the rate of increase were slightly smaller, a runaway freezing d of the oceans and lakes would occur. Either way, the planet's temperature would become too extreme for advanced life or even for the long-term survival of primitive life.

This list of sensitive constants is by no means complete. Yet it demonstrates why a growing number of physicists and astronomers have become convinced that the universe was not only divinely brought into existence but also divinely designed. American astronomer George Greenstein expresses his thoughts:

As we survey all the evidence, the thought insistently arises that some supernatural agency--or, rather, Agency--must be involved. Is it possible that suddenly, without intending to, we have stumbled upon scientific proof of the existence of a Supreme Being? Was it God who stepped in and so providentially crafted the cosmos for our benefit?11
The Earth as a Fit Habitat

It is not just the universe that bears evidence for design. The earth itself reveals such evidence. Frank Drake, Carl Sagan, and Iosef Shklovsky were among the first astronomers to concede this point when they attempted to estimate the number of planets in the universe with environments favorable for the support of life. In the early 1960's they recognized that only a certain kind of star with a planet just the right distance from that star would provide the necessary conditions for life.12 On this basis they made some rather optimistic estimates for the probability of finding life elsewhere in the universe. Shklovsky and Sagan, for example, claimed that 0.001 percent of all stars could have a planet upon which advanced life resides.13

While their analysis was a step in the right direction, it overestimated the range of permissible star types and the range of permissible planetary distances. It also ignored many other significant factors. A sample of parameters sensitive for the support of life on a planet are listed in Table 1.
Table 1: Evidence for the design of the sun-earth-moon system14-31

The following parameters cannot exceed certain limits without disturbing the earth's capacity to support life. Some of these parameters are more narrowly confining than others. For example, the first parameter would eliminate only half the stars from candidacy for life-supporting systems, whereas parameters five, seven, and eight would each eliminate more than ninety-nine in a hundred star-planet systems. Not only must the parameters for life support fall within a certain restrictive range, but they must remain relatively constant over time. And we know that several, such as parameters fourteen through nineteen, are subject to potentially catastrophic fluctuation. In addition to the parameters listed here, there are others, such as the eccentricity of a planet's orbit, that have an upper (or a lower) limit only.

1. number of star companions

if more than one: tidal interactions would disrupt planetary orbits

if less than one: not enough heat produced for life

2. parent star birth date

if more recent: star would not yet have reached stable burning phase

if less recent: stellar system would not yet contain enough heavy elements

3. parent star age

if older: luminosity of star would not be sufficiently stable

if younger: luminosity of star would not be sufficiently stable

4. parent star distance from center of galaxy

if greater: not enough heavy elements to make rocky planets

if less: stellar density and radiation would be too great

5. parent star mass

if greater: luminosity output from the star would not be sufficiently stable

if less: range of distances appropriate for life would be too narrow; tidal forces would disrupt the rotational period for a planet of the right distance

6. parent star color

if redder: insufficient photosynthetic response

if bluer: insufficient photosynthetic response

7. surface gravity

if stronger: planet's atmosphere would retain huge amounts of ammonia and methane

if weaker: planet's atmosphere would lose too much water

8. distance from parent star

if farther away: too cool for a stable water cycle

if closer: too warm for a stable water cycle

9. thickness of crust

if thicker: too much oxygen would be transferred from the atmosphere to the crust

if thinner: volcanic and tectonic activity would be too great

10. rotation period

if longer: diurnal temperature differences would be too great

if shorter: atmospheric wind velocities would be too great

11. gravitational interaction with a moon

if greater: tidal effects on the oceans, atmosphere, and rotational period would be too severe

if less: earth's orbital obliquity would change too much causing climatic instabilities

12. magnetic field

if stronger: electromagnetic storms would be too severe

if weaker: no protection from solar wind particles

13. axial tilt

if greater: surface temperature differences would be too great

if less: surface temperature differences would be too great

14. albedo (ratio of reflected light to total amount falling on surface)

if greater:. runaway ice age would develop

if less: runaway greenhouse effect would develop

15. oxygen to nitrogen ratio in atmosphere

if larger: life functions would proceed too quickly

if smaller: life functions would proceed too slowly

16. carbon dioxide and water vapor levels in atmosphere

if greater: runaway greenhouse effect would develop

if less: insufficient greenhouse effect

17. ozone level in atmosphere

if greater: surface temperatures would become too low

if less: surface temperatures would be too high; too much uv radiation at surface

18. atmospheric electric discharge rate

if greater: too much fire destruction

if less: too little nitrogen fixing in the soil

19. seismic activity

if greater: destruction of too many life-forms

if less: nutrients on ocean floors would not be uplifted

About a dozen other parameters, such as atmospheric chemical composition, currently are being researched for their sensitivity in the support of life. However, the nineteen listed in Table 1 in themselves lead safely to the conclusion that much fewer than a trillionth of a trillionth of a percent of all stars will have a planet capable of sustaining life. Considering that the universe contains only about a trillion galaxies, each averaging a hundred billion stars,e we can see that not even one planet would be expected, by natural processes alone, to possess the necessary conditions to sustain life.f No wonder Robert Rood and James Trefil14 and others have surmised that intelligent physical life exists only on the earth. It seems abundantly clear that the earth, too, in addition to the universe, has experienced divine design. (*note, an updated list with 33 parameters plus a dozen more being researched can be found in "The Creator and the Cosmos" by Hugh Ross,, Copyright 1993 by Reasons To Believe . Revised edition, copyright 1995. NavPress, p131-145
Man the Creator?

The growing evidence of design would seem to provide further convincing support for the belief that the Creator-God of the Bible formed the universe and the earth. Even Paul Davies concedes that "the impression of design is overwhelming."32 There must exist a designer. Yet, for whatever reasons, a few astrophysicists still battle the conclusion. Perhaps the designer is not God. But, if the designer is not God, who is? The alternative, some suggest, is man himself.

The evidence proffered for man as the creator comes from an analogy to delayed choice experiments in quantum mechanics. In such experiments it appears that the observer can influence the outcome of quantum mechanical events. With every quantum particle there is an associated wave. This wave represents the probability of finding the particle at a particular point in space. Before the particle is detected there is no specific knowledge of its location--only a probability of where it might be. But, once the particle has been detected, its exact location is known. In this sense, the act of observation is said by some to give reality to the particle. What is true for a quantum particle, they continue, may be true for the universe at large.

American physicist John Wheeler sees the universe as a gigantic feed-back loop.

The Universe [capitalized in the original] starts small at the big bang, grows in size, gives rise to life and observers and observing equipment. The observing equipment, in turn, through the elementary quantum processes that terminate on it, takes part in giving tangible "reality" to events that occurred long before there was any life anywhere.33

In other words, the universe creates man, but man through his observations of the universe brings the universe into real existence. George Greenstein is more direct in positing that "the universe brought forth life in order to exist ... that the very cosmos does not exist unless observed."34 Here we find a reflection of the question debated in freshmen philosophy classes across the land:

If a tree falls in the forest, and no one is there to see it or hear it, does it really fall?

Quantum mechanics merely shows us that in the micro world of particle physics man is limited in his ability to measure quantum effects. Since quantum entities at any moment have the potential or possibility of behaving either as particles or waves, it is impossible, for example, to accurately measure both the position and the momentum of a quantum entity (the Heisenberg uncertainty principle). By choosing to determine the position of the entity the human observer has thereby lost information about its momentum.

It is not that the observer gives "reality" to the entity, but rather the observer chooses what aspect of the reality of the entity he wishes to discern. It is not that the Heisenberg uncertainty principle disproves the principle of causality, but simply that the causality is hidden from human investigation. The cause of the quantum effect is not lacking, nor is it mysteriously linked to the human observation of the effect after the fact.g

This misapplication of Heisenberg's uncertainty principle is but one defect in but one version of the new "observer-as-creator" propositions derived from quantum physics. Some other flaws are summarized here:

* Quantum mechanical limitations apply only to micro, not macro, systems. The relative uncertainty approaches zero as the number of quantum particles in the system increases. Therefore, what is true for a quantum particle would not be true for the universe at large.
* The time separation between a quantum event and its observed result is always a relatively short one (at least for the analogies under discussion). A multi-billion year time separation far from fits the picture.
* The arrow of time has never been observed to reverse, nor do we see any traces of a reversal beyond the scope of our observations. Time and causality move inexorably forward. Therefore, to suggest that human activity now somehow can affect events billions of years in the past is nothing short of absurd.
* Intelligence, or personality, is not a factor in the observation of quantum mechanical events. Photographic plates, for example, are perfectly capable of performing observations.
* Both relativity and the gauge theory of quantum mechanics, now established beyond reasonable question by experimental evidence,37 state that the correct description of nature is that in which the human observer is irrelevant.

Science has yet to produce a shred of evidence to support the notion that man created his universe.
Universe Becoming God?

In The Anthropic Cosmological Principle, British astronomer John Barrow and American mathematical physicist Frank Tipler,38 begin by reviewing evidences for design of the universe, then go on to address several radical versions of the anthropic principle, including Wheeler's feedback loop connection between humanity and the universe. Referring to such theories as PAP (participatory anthropic principle), they propose, instead, FAP (final anthropic principle).

In their FAP, the life that is now in the universe (and, according to PAP, created the universe) will continue to evolve until it reaches a state of totality that they call the Omega Point. At the Omega Point

Life will have gained control of all matter and forces not only in a single universe, but in all universes whose existence is logically possible; life will have spread into all spatial regions in all universes which could logically exist, and will have stored an infinite amount of information including all bits of knowledge which it is logically possible to know.39

In a footnote they declare that "the totality of life at the Omega Point is omnipotent, omnipresent, and omniscient!"40 Let me translate: The universe created man, man created the universe, and together the universe and man in the end will become the Almighty transcendent Creator. Martin Gardner gives this evaluation of their idea:

What should one make of this quartet of WAP, SAP, PAP, and FAP? In my not so humble opinion I think the last principle is best called CRAP, the Completely Ridiculous Anthropic Principle.41

In their persistent rejection of an eternal transcendent Creator, cosmologists seem to be resorting to more and more absurd alternatives. An exhortation from the Bible is appropriate, "See to it that no one takes you captive through hollow and deceptive philosophy."42
insufficient universe

It is clear that man is too limited to have created the universe. But, it is also evident that the universe is too limited to have created man. The universe contains no more than 1080 baryons h and has been in existence for no more than 1018 seconds.

Compared to the inorganic systems comprising the universe, biological systems are enormously complex. The genome (complete set of chromosomes necessary for reproduction) of an E. coli bacterium has the equivalent of about two million nucleotides. A single human cell contains the equivalent of about six billion nucleotides. Moreover, unlike inorganic systems, the sequence in which the individual components are assembled is critical for the survival of biological systems. Also, only amino acids with left-handed configurations can be used in protein synthesis, the amino acids can be joined only by peptide bonds, each amino acid first must be activated by a specific enzyme, and multiple special enzymes (enzymes themselves are enormously complex sequence-critical molecules) are required to bind messenger RNA to ribosomes before protein synthesis can begin or end.

The bottom line is that the universe is at least ten billion orders of magnitude (a factor of 10 10,000,000,000 times) too small or too young for life to have assembled itself by natural processes.i These kinds of calculations have been done by researchers, both non-theists and theists, in a variety of disciplines.43 - 58

Invoking other universes cannot solve the problem. All such models require that the additional universes remain totally out of contact with one another, that is, their space-time manifolds cannot overlap. The only explanation left to us to tell how living organisms received their highly complex and ordered configurations is that an intelligent, transcendent Creator personally infused this information.

An intelligent, transcendent Creator must have brought the universe into existence. An intelligent, transcendent Creator must have designed the universe. An intelligent, transcendent Creator must have designed planet Earth. An intelligent, transcendent Creator must have designed life.
ENDNOTES

a The strong nuclear force is actually much more delicately balanced. An increase as small as two percent means that protons would never form from quarks (particles that form the building blocks of baryons and mesons). A similar decrease means that certain heavy elements essential for life would be unstable.

b Direct observations of proton decay have yet to be confirmed. Experiments simply reveal that the average proton lifetime must exceed 1092 years.9 However, if the average proton lifetime exceeds about 10 32 years, than there would be no physical means for generating the matter that is observed in the universe.

c An example of the greenhouse effect is a locked car parked in the sun. Visible light from the sun passes easily through the windows of the car, is absorbed by the interim, and reradiated as infrared light. But, the windows will not permit the passage of infrared radiation. Hence, heat accumulates in the car's interior. Carbon dioxide in the atmosphere works like the windows of a car. The early earth had much more carbon dioxide in its atmosphere. However, the first plants extracted this carbon dioxide and released oxygen. Hence, the increase in the sun's luminosity was balanced off by the decrease in the greenhouse effect caused by the lessened amount of carbon dioxide in the atmosphere.

d A runaway freezing would occur because snow and ice reflect better than other materials on the surface of the earth. Less solar energy is absorbed thereby lowering the surface temperature, which in turn creates more snow and ice.

e The average number of planets per star is still largely unknown. The latest research suggests that only bachelor stars with characteristics similar to those of the sun may possess planets. Regardless, all researchers agree that the figure is certainly much less than one planet per star.

f The assumption is that all life is based on carbon. Silicon and boron at one time were considered candidates for alternate life chemistries. However, silicon can sustain amino acid chains no more than a hundred such molecules long. Boron allows a little more complexity but has the disadvantage of not being very abundant in the universe.

gOne can easily get the impression from the physics literature that the Copenhagen interpretation of quantum mechanics is the only accepted philosophical explanation of what is going on in the micro world. According to this school of thought, "1) There is no reality in the absence of observation; 2) observation creates reality." In addition to the Copenhagen interpretation physicist Nick Herben outlines and critiques six different philosophical models for interpreting quantum events.35 Physicist and theologian Stanley Jaki outlines yet an eighth model.36 While a clear philosophical understanding of quantum reality is not yet agreed upon, physicists do agree on the results one expects from quantum events.

h Baryons are protons and other fundamental particles, such as neutrons, that decay into protons.

i A common rebuttal is that not all amino acids in organic molecules must be strictly sequenced. One can destroy or randomly replace about 1 amino acid out of 100 without doing damage to the function of the molecule. This is vital since life necessarily exists in a sequence disrupting radiation environment. However, this is equivalent to writing a computer program that will tolerate the destruction of 1 statement of code out of 100! In other words, this error-handling ability of organic molecules constitutes a far more unlikely occurrence than strictly sequenced molecules.
REFERENCES

1. Wheeler, John A. "Foreword," in The Anthropic Cosmological Principle by John D. Barrow and Frank J. Tipler. (Oxford, U. K.: Clarendon Press, 1986), p. vii.

2. Franz, Marie-Louise. Patterns of Creativity Mirrored in Creation Myths. (Zurich: Spring, 1972).

3. Kilzhaber, Albert R. Myths, Fables, and Folktales. (New York: Holt, 1974), pp. 113-114.

4. Dirac, P. A. M. "The Cosmological Constants," in Nature 139. (1937), p. 323.

5. Dicke, Robert H. "Dirac's Cosmology and Mach's Principle," in Nature, 192. (1961), pp. 440-441.

6. Guth, Man H. "Inflationary Universe: A Possible Solution to the Horiwn and Flatness Problems," in Physical Review D, 23. (1981), p. 348.

7. Carr, B. J. and Rees, M. J. "The Anthropic Principle and the Structure of the Physical World," in Nature, 278. (1979), p. 610.

8. Barrow, John D. and Tipler, Frank J. The Anthropic Cosmological Principle. (New York: Oxford University Press, 1986), pp. 401-402.

9. Trefil, James S. The Moment of Creation: Big Bang Physics from before the First Millisecond to the Present Universe. (New York: Scribner's Sons, 1983), pp. 141-142.

10. Hoyle, Fred. "The Universe: Past and Present Reflections," in Annual Review of Astronomy and Astrophysics. 20. (1982), p. 16.

11. Greenstein, George. The Symbiotic Universe: Life and Mind in the Cosmos. (New York: William Morrow, 1988), pp. 26-27.

12. Shklovskii, I. S. and Sagan, Carl. Intelligent Life in the Universe. (San Francisco: Holden-Day, 1966), pp. 343-350

13. Ibid., pp. 413.

14. Rood, Robert T. and Trefil, James S. Are We Alone? The Possibility of Extraterrestrial Civilizations. (NewYork: Charles Scribner's Sons, 1983).

15. Barrow, John D. and Tipler, Frank J. The Anthropic Cosmological Principle. (New York: Oxford University Press, 1986), pp. 510-575.

16. Anderson, Don L. "The Earth as a Planet: Paradigms and Paradoxes," in Science, 223. (1984), pp. 347-355.

17. Campbell, I. H. and Taylor, S. R. "No Water, No Granite - No Oceans, No Continents," in Geophysical Research Letters, 10. (1983), pp. 1061-1064.

18. Carter, Brandon. "The Anthropic Principle and Its Implications for Biological Evolution," in Philosophical Transactions of the Royal Society of London, Series A, 310. (1983), pp. 352-363.

19. Hammond, Allen H. "The Uniqueness of the Earth's Climate," in Science, 187. (1975), p. 245.

20. Toon, Owen B. and Olson, Steve. "The Warm Earth," in Science 85, October. (1985), pp. 50-57.

21. Gale, George. "The Anthropic Principle," in Scientific American, 245, No. 6. (1981), pp. 154-171.

22. Ross, Hugh. Genesis One: A Scientific Perspective. (Pasadena, California: Reasons To Believe, 1983), pp. 6-7

23. Cotnell, Ron. The Remarkable Spaceship Earth. (Denver, Colorado: Accent Books, 1982).

24. Ter Harr, D. "On the Origin of the Solar System," in Annual Review of Astronomy and Astrophysics, 5. (1967), pp. 267-278.

25. Greenstein, George. The Symbiotic Universe: Life and Mind in the Cosmos. (New York: William Morrow, 1988), pp. 68-97.

26. Templeton, John M. "God Reveals Himself in the Astronomical and in the infinitesimal," in Journal of the American Scientific Affiliation, December. (1984), pp. 196-198.

27. Hart, Michael H. "The Evolution of the Atmosphere of the Earth," in Icarus, 33. (1978), pp. 23-39.

28. Hart, Michael H. "Habitable Zones about Main Sequence Stars," in Icarus, 37. (1979), pp. 351-357.

29. Owen, Tobias, Cess, Robert D., and Ramanathan, V. "Enhanced CO2 Greenhonse to Compensate for Reduced Solar Luminosity on Early Earth," in Nature, 277. (1979), pp. 640-641.

30. Ward, William R. "Comments on the Long-Term Stability of the Earth's Obliquity," in Icarus, 50. (1982), pp. 444-448.

31. Gribbin, John. "The Origin of Life: Earth's Lucky Break," in Science Digest, May. (1983), pp. 36-102

32. Davies, Paul. The Cosmic Blueprint: New Discoveries in Nature's Creative Ability to Order the Universe. (New York: Simon and Schuster, 1988), p. 203.

33. Wheeler, John Archibald. "Bohr, Einstein, and the Strange lesson of the Quantum," in Mind in Nature, edited by Richard Q. Elvee. (New York: Harper and Row, 1981), p.18.

34. Greenstein, George. The Symbiotic Universe: Life and Mind in the Cosmos. (New York: William Morrow, 1988), p. 223.

35. Herbert, Nick. Quantum Reality: Beyond the New Physics: An Excursion into Metaphysics and the Meaning of Reality. (New York: Anchor Books, Doubleday, 1987), in particular pp. 16-29.

36. Jaki, Stanley L. Cosmos and Creator. (Edinburgh, U. K.: Scottish Academic Press, 1980), pp. 96-98.

37. Trefil, James S. The Moment of Creation. (New York: Charles Scribner's Sons, 1983), pp. 91-101.

38. Barrow, John D. and Tipler, Frank J. The Anthropic Cosmological Principle. (New York: Oxford University Press, 1986).

39. Ibid., p. 677.

40. Ibid., pp. 677, 682.

41. Gardner, Martin. "WAP, SAP, PAP, and FAP." in The New York Review of Books, 23, May 8, No. 8. (1986), pp. 22-25.

42. The Holy Bible, New International Version. Colossians 2:8.

43. Yockey, Hubert P. "On the Information Content of Cytochrome c," in Journal of Theoretical Biology, 67. (1977), pp. 345-376.

44. Yockey, Hubert P. "An Application of Information Theory to the Central Dogma and Sequence Hypothesis," in Journal of Theoretical Biology, 46. (1974), pp. 369-406.

45. Yockey, Hubert P. "Self Organization Origin of Life Scenarios and Information Theory," in Journal of Theoretical Biology, 91(1981), pp. 13-31.

46. Lake, James A. "Evolving Ribosome Structure: Domains in Archaebacteria, Eubacteria, Eocytes, and Eukaryotes," in Annual Review of Biochemistry, 54. (1985), pp. 507-530.

47. Dufton, M. J. "Genetic Code Redundancy and the Evolutionary Stability of Protein Secondary Structure," in Journal of Theoretical Biology, 116. (1985), pp. 343-348.

48. Yockey, Hubert P. "Do Overlapping Genes Violate Molecular Biology and the Theory of Evolution," in Journal of Theoretical Biology, 80. (1979), pp. 21-26.

49. Abelson, John "RNA Processing and the Intervening Sequence Problem," in Annual Review of Biochemistry, 48. (1979), pp. 1035-1069.

50. Hinegardner, Ralph T. and Engleberg, Joseph. "Rationale for a Universal Genetic Code," in Science, 142. (1963), pp. 1083-1085.

51. Neurath, Hans. "Protein Structure and Enzyme Action," in Reviews of Modern Physics, 31. (1959), pp.185-190.

52. Hoyle, Fred and Wickramasinghe. Evolution From Space: A Theory of Cosmic Creationism. (New York: Simon and Schuster, 1981), 14-97.

53. Thaxton, Charles B., Bradley, Walter L., and Olsen, Roger. The Mystery of Life's Origin: Reassessing Current Theories. (New York: Philosophical Library, 1984).

54. Shapiro, Robert. Origins: A Skeptic's Guide to the Creation of Life on Earth. (New York: Summit Books, 1986), 117-131.

55. Ross, Hugh. Genesis One: A Scientific Perspective, second edition. (Pasadena, Calif.: Reasons To Believe, 1983), pp. 9-10.

56. Yockey, Hubert P. "A Calculation of the Probability of Spontaneous Biogenesis by Information Theory," in Journal of Theoretical Biology, 67. (1977), pp. 377-398.

57. Duley, W. W. "Evidence Against Biological Grains in the Interstellar Medium," in Quarterly Journal of the Royal Astronomical Society, 25. (1984), pp. 109-113.

58. Kok, Randall A., Taylor, John A., and Bradley, Walter L. "A Statistical Examination of Self-Ordering of Amino Acids in Proteins," in Origins of Life and Evolution of the Biosphere, 18. (1988), pp. 135-142.
avatar
keroncong
KAPTEN
KAPTEN

Male
Age : 64
Posts : 4535
Kepercayaan : Islam
Location : di rumah saya
Join date : 09.11.11
Reputation : 67

Kembali Ke Atas Go down

Re: asal-usul bumi

Post by Sponsored content


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas

- Similar topics

Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik